Blogger Tjeerd op de borrel van MandalaBlogger Tjeerd op de borrel van Mandala

Het is een warme vrijdagmiddag, de lente floreert in haar schoonheid. Het zonnetje regeert als een schaakgrootmeester over de voorbij varende wolkenformaties. Van boven worden de grijzen aangestuurd om de zeikerige Nederlander het zo lastig mogelijk het maken. Het zijn geen lieve witte wattenwolkjes, waarvan je het gevoel hebt dat je ze zo leeg kunt plukken. Nee, het zijn dreigende grijze collectieven die over Nederland drijven.

Onder de wolkendekens loop ik. Ik ben op weg naar een borrel van Mandala. De naweeën van goed huisfeest gieren nog door mijn aders. De korte broek die ik draag verraadt mijn insteek: een paar inspirerende mensen die een Tribe op Mandala hebben spreken en de weer terug. Het zou allemaal anders lopen..

Eenmaal aangekomen wordt de rode loper voor mij uitgerold. Een biertje is ongeveer het eerste wat mij verplicht aangeboden wordt en het schijnt dat je alcohol moet bestrijden met alcohol. Mission accomplished! Onder het motto ‘leid hem rond, stel hem voor en geef hem genoeg bier’ word ik geïntroduceerd. Het zou zo op een tegeltje kunnen.

De toon is gezet. Het plan om ‘even’ wat mensen te spreken kan direct de ijskast in (naast het bier en onder de flessen wijn). Het schattige pand – het is gewoon een woonhuis – van Mandala stroomt langzaam vol. Een bonte verzameling mensen verzamelt zich, pakt een drankje en praat met elkaar, met iedereen.

Maar écht met iedereen, ik ben bijna nooit op een plek geweest waar mensen zo open naar elkaar zijn, waar mensen oprecht nieuwsgierig zijn naar elkaars verhaal, elkaars drijfveren en inspiratie. Ik heb het heel weinig meegemaakt dat commercie op de tweede plaats komt te staan. Alles wordt gedaan om het leven voor elkaar een beetje mooier te maken, zonder daar zelf op materiële wijze beter van te worden. Het is een borrel die tegelijkertijd een cursus op het leven is.

Dit is de kick-off geweest. Ik ben Tjeerd, een naam die m’n  ouders mij hebben gegeven om er een groot scala aan woordgrappen op los te kunnen laten, en ik ben verhaaltjesverteller. Ik heb vanuit Mandala de eervolle taak gekregen om jullie de komende weken mee te nemen langs inspirerende, maar ook culinair hoogstaande verhalen. Stay tuned!