Blogger Tjeerd chillt met KabuBlogger Tjeerd chillt met Kabu

De Empanadaman heb ik gesproken, ik neem een laatste ‘slurp’ van de goudgele rakker in mijn rechterhand en loop naar binnen. Een motor loopt niet zonder brandstof en de laatste druppels vertellen me dat ik begin te sputteren. Terwijl ik dankbaar het biertje in ontvangst neem word ik voorgesteld aan een tweetal uit Breda. Ik zou ze – volgens de ongeschreven regel- niet mogen vanwege de ongekende rivaliteit tussen Breda en mijn thuisbasis Tilburg. Van die rivaliteit is in de achtertuin van Mandala geen sprake. Het zijn de jongens van het KABU-vlaggenschip waaronder meer het concept Broeikas valt.

Ik raak met ze aan de praat en vertellen direct dat ze al een kunstenaar hebben gesproken die the ‘missing key’ is voor KABU. Het is tekenend voor de borrel dat de bonte verzameling mensen elkaar naadloos aanvult en open staat voor elkaars expertise. Af en toe wisselen van regie achter de draaitafels die in de ‘woonkamer’ zijn gestationeerd. Ik kom erachter dat ze met z’n drieën zijn en als trio zorgen ze voor het muzikale vertier op deze vroege avond. De muziek die uit de geïmproviseerde geluidsinstallatie komt verraadt meteen de muziek op hun Tribe. ‘Muziek om te grooven’, zeggen ze zelf. Muziek waarbij je heup een lichte kwinkslag moet maken en de vrolijke deuntjes je middenvoetsbeentjes laten dansen.

Vorig jaar hebben ze ook op Mandala gestaan. Een Tribe met een groot houten ‘Paard van Troje’ waar de kinderen hun feestje hebben kunnen vieren. Voeg daar dansbare house aan toe en je hebt de ingrediënten voor een ‘groovende’ Tribe. Dit jaar wordt het anders, kleiner, intiemer.

Buiten hun Tribe maken ze zich sterk voor de scene in Breda. Een scene die niet past in het beleid van de ‘Andreaskruiselite’ die de sluitingstijden krampachtig op 4:00 blijft houden, terwijl de feesten die zij organiseren schreeuwen om latere sluitingstijden. Het is een strijd waar de Brabantse steden al jaren mee geconfronTjeerd worden, maar tot die tijd zullen ze wachten als een listige Odysseus. Wachten tot het moment daar is, om het Paard van Troje los te laten..