Lotte Janssen in gesprek met Zoë (Foodtruck Vrij Voedsel)Lotte Janssen in gesprek met Zoë (Foodtruck Vrij Voedsel)

Als chef heeft Zoë ruim dertig jaar ervaring met haar kookstudio de Laurier. Zes jaar geleden ontstond het idee om festivalbezoekers tegemoet te komen in hun behoefte aan allergeen vrij voedsel. Inmiddels is zij met haar foodtruck niet meer weg te denken op de meest bekende plekken in Nederland.
Vrij Voedsel is op Mandala dé uitkomst voor mensen met een voedselallergie of overgevoeligheid. Maar ook als je hier geen last van hebt zijn onder meer haar wraps, soepen, muffins en de inmiddels populaire (pindavrije!) satésaus het proberen meer dan waard. Al het lekkers staat in een overzichtelijke map met de aanwezige allergenen. Kom je er zelf niet uit, dan helpt Zoë of een van haar medewerkers je graag. Zij zijn allen opgeleid en weten waar ze het over hebben. Ook verdiepen zijn zich regelmatig in nieuwe recepten en combinaties.
‘Niks kunnen eten op een festival, omdat je er beroerd van wordt. Dat is toch belachelijk? De vraag naar onder andere gluten- en lactose vrij eten wordt groter, het hoort erbij, dus ook op een festival. Iedereen moet optimaal kunnen genieten,’ vertelt Zoë. ‘Veel mensen vullen zich met eten, maar ik zie het als een uitdaging om mensen juist te voéden.’
Voeding zorgt ervoor dat je lichaam aan de gang blijft. Door hier bewuste keuzes in te maken kom je de uurtjes op Mandala moeiteloos door. Laat de frietjes en het standaard blikje cola een keer voor wat het is en verbaas je over de smaakvolle producten van Vrij Voedsel. Zeker weten dat je nog eens naar deze Foodtruck terugloopt!