Herrie met GerrieHerrie met Gerrie

Nadat de onderlinge frustraties over de gemeente-elite gedeeld zijn met de mannen van KABU begin ik steeds meer in de stemming te komen. De derde Empanada zit achter de kiezen, de muziek is lekker om op te grooven en het Mandalabuurthuis begint steeds voller te stromen. Ik loop naar de bar om de brandstof – de elegante dames achter de bar kennen ondertussen mijn favoriete drankje – bij te vullen als er iemand naast me komt staan. Het is de jongen die de deur voor me open heeft gedaan toen ik heroïsch mijn entree wilde maken.

Het is de helft van Herrie met Gerrie, een concept uit Eindhoven. Hij stelt zich voor met ‘Gerrie Kok van Bakergem’ en begint het idee uit te leggen. Een feest wat gewoon écht een feest moet zijn, met goede muziek en aankleding, heel veel aankleding. Zijn Herriecompagnon komt erbij staan en de conversatie neemt verschillende vormen aan. Van goede afters, waar de meest fascinerende dingen gebeuren, tot de muziekstijl UK Garage, waar ik een groot liefhebber van ben.
Een paar uur later zie ik dat één van de twee DJ’s – blijkbaar kan iedereen hier een lekker plaatje draaien – wat fijne dansbare tech-house door de geïmproviseerde huis, tuin en keukeninstallatie jaagt. Vrolijke platen met schitterende vocalen en wat inspirerende toonladders komen voorbij, het is precies de muziek die zij rond prediken. Naast hem staat het kleine broertje van Bokito, dit moet haast wel ‘Gerrie’ zijn.

 

Dat Gerrie aanslaat blijkt wel aan het aantal genomen selfies tijdens zijn DJ-set. Het feest is helemaal compleet als het concept aangevuld wordt met danseressen die rechtstreeks vanuit het Braziliaanse carnaval aan zijn komen schuiven. Dat Herrie met Gerrie garant staat voor een enerverende ervaring is inmiddels wel duidelijk..