HuiskamerfissaHuiskamerfissa

Mandala is veelzijdig, abstract en energiek. Dat heb ik in mijn eerdere verhaaltjes al verteld, maar de grote diversiteit aan mensen maakt het zo fijn. De normen en waarden, de vooroordelen en aannames, de terreuraanslagen waar we zelf net zo hard aan meedoen. Geen van allen speelt een rol als ik de ‘ik-weet-niet-meer’ hoeveelste alcoholische versnapering aan mijn lippen zet. Na het gesprek met de lawaaimakers van Herrie met Gerrie raak ik in gesprek met een twee-eenheid: het is het duo dat verantwoordelijk is voor Huiskamerfissa

Bij Huiskamerfissa staat plezier voorop. Als je wilt zingen, ga je zingen. Als je een ritme aan wilt geven, ga je lekker je bovenbenen gebruiken als percussie-instrument. Als je de melodie wilt vormgeven, pak je je blokfluit. Huiskamerfissa is wars van beoordelingen en veroordelingen. Als je wilt zingen, ga lekker zingen, het maakt niks uit of je een tweede Pavarotti bent of een vocalist bent die zijn douche als podium gebruikt. Iedereen is welkom!

Het concept wordt ondersteund met de inventaris van een huiskamer. Twee – en driezitsbanken, een oude relaxfauteuil en een sierlijke salontafel vullen de entourage. Het tweetal heeft de taken in ieder geval goed verdeeld. Zij – een zangeres pur sang – zorgt voor de ervaring, hij – een verfijnd tatoeëerder – zorgt voor de herinnering.